Јавно  комунално предузеће „Зеленило и гробља „

Јавно комунално предузеће „Зеленило и гробља „

● Не зна се докле ће пандемија да траје и зато морамо

да научимо да живимо и радимо и у таквим околностим У условима отежаног рада
 
  • Због корона вируса, Јавно комунално предузеће „Зеленило и гробља“, видљиво је, чини велике напоре да би испунило очекивања која се од њега очекују, али и да би сви запослени у њему и појединачно били испуњени задовољством због резултата које остварују. Корона вирус био је један од основних повода за разговор са директором овог предузећа Виолетом Максимовић, али нисмо могли да избегнемо и неке друге аспекте рада овог предузећа од есенцијалног  значаја за укупно функционисање града. 
УСЛОВИ СУ ЗАИСТА ТЕШКИ
 
  •   НГ Госпођо Максимовић, живи се и послује, због вируса корона, у несвакидашњим и досада незабележним условима. Специфичне околности рада прате све нас, а самим тим и предузеће на чијем сте челу, већ неколико месеци. Како сте се снашли у овој ситуацији и колико сте лично задовољни резултатима које постижете у ово време 
  •  Активности предузеће којим руководите сакодневно су изложене суду јавности. У исто време, ваши успеси редовно су и предмет оцењивања оснивача, односно локалне самоуправе. Какве оцене добијате за тај ваш тежак и стресан посао? 
-Ми смо јавно предузеће, чији је оснивач Град, и нормално је да смо изложени суду јавности и градске управе. Имајући у виду колико делатности обављамо, наш рад је немогуће не приметити јер нема Смедеревца који није корисник неке од наших услуга. Не доживљавамо критике као нешто лоше, трудимо се да изађено у сусрет свим реалним захтевима.
  •  НГ У време ковида – 19 од вас се, свакако, тражи и додатно ангажовање, а и сама ситуација, због природе посла, наметнула вам је додатне обавезе и одговорност. Успевате ли да у правој мери одговорите на те нове изазове?
 СВИ ЖЕЛЕ ЛЕПШИ И ЧИСТИЈИ ГРАД

 -Лепши, чистији и уређенији град желимо сви, али без помоћи грађана тај циљ није могуће остварити. Морамо подићи ниво културе, односа према јавној својини и еколошку свест. Што се градске управе тиче, сарадња је добра, разумевање свакако постоји. Свакако да је хигијена у овом тренутку нешто о чему посебно мора да се води рачуна и то више него икада. По- саобраћајница, односно на чишћење, дезинфекцију и све остало што може да помогне да се у овој ситуацији пружи допринос да се житељи Смедерева осећају безбедније и да живе у убеђењу да ово предузеће чини све што је у његовој надлежности и моћи.
  •  НГ У убеђењу да је вирус корона на првом месту када су у питању ваше свакодневне активности, не занемарују и друге важне послове који су у вашој надлежности, "желео  бих да појасните како се сналазите и у делокругу рада који је у „нормалним“ околностима ваша превасходна обавеза?
-Новонаметнуте активности се одражавају на редовне послове јер немамо довољно радника, али се трудимо да грађани то не осете. Од   доласка на место вршиоца дужности директора предузећа, трудила сам се да обновимо возни парк. Уз помоћ града и домаћинским пословањем делимично смо у томе успели те немамо великих проблема са механизацијом.

ИМАМО СТАБИЛНУ ЕПИДЕМИОЛОШКУ СИТУАЦИЈУ У КОЛЕКТИВУ 


  •  НГ Да ли сте успели да сачувате колектив од уплива короне у ваше редове. Иду ли радници на одмор или сте у неком ванредном стању када је тај део организације посла у предузећу у питању?
 -Све мере које је Градски штаб донео, а тичу се предузећа на чијем сам челу, спроводе се редовно. Дезинфикујемо улице и тротоаре, посуде за одлагање смећа такође. Хигијена у кругу предузећа је подигнута на највиши ниво, радницима се пре почетка смене мери температура, обезбеђујемо маске, алкохол и слично. Наши радници су савесни, свесни смо ситуације у којој се налазимо те одсуство сводимо на минимум. Имали смо неколико радника са симптомима, они су одмах потражили помоћ лекара и, наравно, одсуствују са посла. За сада немамо потврђених случајева, али смо на опрезу.


  •  НГ Имате ли нешто да поручите суграђанима у смислу како да се понашају у овој ситуацији да би било боље и њима и вама?
 -Грађанима бих поручила да поштују мере и савета лекара, чувају своје здравље и здравље свог окружења. Наравно, не смемо заборавити да је чистоћа пола здравља.